O tânără din Moldova a lăsat pe Facebook un mesaj de adio. Ce făcea de fapt atunci când au găsit-o politiștii

A fost desfăşurare de forţe în Bucureşti, după ce o tânără de 20 de ani a postat pe Facebook un mesaj îngrijorător, care i-a făcut pe prietenii ei să se gândească la sinucidere.
Aşa că s-au mobilizat şi au alertat poliţia, în speranţa că o vor găsi pe faţă la timp, înainte să-şi ducă la îndeplinire planul bănuit de ei. După mai bine de şase ore de căutări, ea a fost găsită teafără, în compania unui bărbat.

O tânără din Moldova a lăsat pe Facebook un mesaj de adio. Ce făcea de fapt atunci când au găsit-o politiștii
(Foto: stirileprotv.ro)

Potrivit știrileprotv.ro, tânăra în vârstă de 20 de ani este din Republica Moldova şi locuieşte în Capitală, unde este voluntar la o asociaţie. Joi, în jurul orei 19:00, a postat pe o reţea de socializare o fotografie, însoţită de un mesaj care le-a dat fiori prietenilor.
Prieten: "A scris ceva de genul că ultima romanţă de adio. Ne-am alarmat, toată lumea a încercat să dea de ea, nu a mai răspuns la telefon, am încercat să aflăm adresa la care locuieşte."
Speriaţi, au anunţat imediat poliţia, însă oamenii legii s-au deplasat doar după ce amicii fetei au reuşit să indice o adresă la care să o caute. Între timp, unii dintre apropiaţii tinerei au început să verifice şi ei locurile în care bănuiau că o pot găsi.


Prieten: "Nimeni nu ştia unde stă, eu am mai adus-o aici în zonă, dar niciodată la adresa exactă."
Cel mai îngrijorat a fost un fost iubit, cu care această vorbise la telefon cu patru ore înainte de a poşta mesajul. Tânărul era cu atât mai disperat cu cât ştia că fata este o fire sensibilă, care ar mai fi avut gânduri negre.
Fostul iubit: "A suferit multe în viaţă, a avut un iubit care o agresa, i-a luat banii, a avut o copilărie dificilă în Republica Moldova, mereu spunea că nu merită tot ce i se întâmplă. Eu mi-am dorit să o aduc pe drumul cel bun."
După şase ore, tânăra l-a sunat pe fostul iubit şi i-a spus că este teafără.
Povestea pare să fi luat în final o întorsătură neaşteptată. După multe ore de căutări, la mai multe adrese, tânăra a fost găsită în mansarda în care locuia cu chirie. Aceasta se afla acolo cu un bărbat. Cei doi au fost aduşi la Secţia 14 de poliţie pentru declaraţii.
Cazurile în care cei care au de gând să recurgă la gesturi extreme îşi dezvăluie intenţiile pe reţelele de socializare nu sunt puţine.

De curând, Facebook a început să folosească inteligenta artificială pentru a identifica aceste persoane online. Cu ajutorul unor algoritmi, analizează postările şi comentariile utilizatorilor.

Pub


În cazul în care se descoperă utilizatori cu tendinţe de autovătămare, o echipă le trimite acestora mesaje pentru a le sugera moduri în care pot căuta ajutor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub