O nouă amânare: Microbuzele vor circula conform vechilor itinerare până pe 1 octombrie

Primăria Chișinău amână din nou implementarea modificărilor propuse în rețeaua de transport municipal. Primarul Dorin Chirtoacă a anunțat că rutele de microbuz vor fi scurtate sau anulate, conform noii strategii de dezvoltare a transportului public în municipiul Chişinău, începând cu 1 octombrie 2014, și nu începând de astăzi, 15 septembrie, cum s-a anunțat anterior, relatează UNIMEDIA.
 
Edilul-șef al Capitalei a precizat că decizia de amânare a termenului de implementare a modificărilor este condiționată de lipsa numărului necesar de transport de capacitate mare, troleibuze și autobuze.
O nouă amânare: Microbuzele vor circula conform vechilor itinerare până pe 1 octombrie
Microbuz de pe rută municipală (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Chirtoacă a precizat că deocamdată doar la capitolul transport electric lucrurile s-a mișcat înainte, ceea ce constituie 30% din problemă. „Problemele în transportul public deocamdată au fost rezolvate în proporție de 30%. Au fost puse pe linie încâ 50 de troleibuze. Încă nu s-a reușit să fie puse adăugător încă 50 de autobuze și încă nu s-a reușit să fie modificate până la capăt rutele de microbuz”, a precizat primarul.
 
În context, s-a anunțat că rutele de microbuz vor circula conform noilor itinerare stabilite începând din 1 octombrie. Nu vrem să fie șoc, vrem să facem asta treptat. Poate chiar din 4 octombrie, de Hramul Orașului”, a adăugat Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, că numărul microbuzelor va fi redus, deoarece vor fi mai scurte itinerarele și unele rute vor fi lichidate.
 
Amintim că pe 30 iulie Primăria Chișinău a anunțat că începând cu 25 august itinerarul mai multor rute de microbuz din Capitală,care leagă suburbiile de oraș, se vor modifica. Decizia a fost luată ca urmare a politicii de excludere a dublării rutelor de microbuz cu cele de troleibuz și autobuz.
 
Ulterior, pe 25 august, Primăria Chișinău a decis să amâne termenul de intrare în vigoare a modificărilor operate la itinerarele rutelor de microbuze până la 15 septembrie. Decizia a fost luată după consultările dintre primarul general al Capitalei și transportatori.
 
Precizăm că este vorba de prima etapă de modificare a rutelor de microbuz. Majoritatea traseelor sunt practic „tăiate” în jumătate. Potrivit primarului, scopul principal este de a lega suburbiile de cele mai principale noduri rutiere ale orașului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub