Citește toate știrile la acest subiect

O mie de ore de înregistrări video au fost analizate în cazul lui Andrei Braguța. Alți zece polițiști au fost puși sub bănuială

Procurorii în cazul lui Andrei Brăguță au analizat circa o mie de ore de înregistrări video, de pe șase camere de filmat, în care s-a depistat că din cauza acțiunilor a alți zece polițiști, din cadrul Izolatorului de detenție provizorie din cadrul Departamentului Poliției Chișinău, Andrei Braguța a fost supus unui tratament inuman și degradant.

O mie de ore de înregistrări video au fost analizate în cazul lui Andrei Braguța. Alți zece polițiști au fost puși sub bănuială
(Foto: crimemoldova.com)

Cei zece angajați, "prin acțiunile sau inacțiunile lor au contribuit la deținerea lui Andrei Braguța în condiții inumane și degradante" a declarat pentru UNIMEDIA Ion Caracuian, procuror-şef al Secţiei combatere tortură a Procuraturii Generale.

Față de cei zece polițiști a fost intentat un ordin de bănuială și au fost audiați. Nici unul din bănuiți nu și-a recunoscut vina.

Pub

Anterior, alți trei polițiști au fost reținuți în cazul lui Andrei Braguța. Procurorii au cerut deja printr-un demers suspendarea din funcție a celor trei polițiști reținuți.

Ion Caracuian a declarat că investigațiile în cazul Braguța continuă.

UNIMEDIA amintește că în august un bărbat de 32 de ani, Andrei Brăguță, a murit în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv.  

Rudele au acuzat oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel a survenit decesul.

Până acum, investigațiile inițiate de Procuratura Generală au arătat că Braguța a fost bătut de patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, bărbatul ar fi fost bătut cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a murit de bronhopneumonie purulentă bilaterală, iar leziunile corporale, fracturile și vânătăile provocate de bătăile pe care le-a suportat nu s-ar afla în legătură directă cu motivul decesului.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori.

După ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub