O femeie însărcinată a fost refuzată de Serviciul 112 cu „Chemați un taxi”. Gaburici cere explicații

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cere explicații responsabililor de la serviciul pentru apeluri de urgență 112, după ce o femeie însârcinată s-a plâns că apelând la Serviciul 112 i s-a recomandat să cheme un taxi pentru a ajunge la spital, neacordându-i-se ajutorul necesar.

Foto: mei.gov.md

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.