O familie de moldoveni stabiliți la Strasbourg cucerește francezii prin biscuții pe care îi face

Familia Pallady-Bobeica, originară din R. Moldova și stabilită de 16 ani la Strasbourg, povestește, pe paginile unui ziar francez, despre tradiția de a face biscuiți tipici germani, denumiți ”springerle” care fac parte și din bucătăria tradițională alsaciană.

O familie de moldoveni stabiliți la Strasbourg cucerește francezii prin biscuții pe care îi face
familia Pallady-Bobeica (facebook Svetlana Pallady)

Peretele bucătriei din apartamentul familiei Pallady-Bobeica de la Strasbourg vorbește despre atașamentul familiei la folclorul alsacian, dar si la cel român. Gheorghe Bobeica și soția sa Svetlana, profesoară dar și jurnalistă, au venit în Alsace (Franța) în anul 1999, împreună cu cei patru copii ai lor. Svetlana a venit pentru a face teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg, la tema paremiologiei, adică a studiului proverbului în opera lui Panait Istrati, autor român de expresie franceză.

În 2007, a susținut teza de doctorat sub conducerea cunoscutului profesor Georges Kleiber. Svetlana Pallady-Bobeica reprezintă de asemenea Asociația franco-româna Neo-Dacii din Strasbourg, iar soțul ei, Gheorghe Bobeica, este jurnalist independent și administrează site-ul neodacii.com, unde relatează despre actualitatea Consiliului Europei și a Parlamentului European.

Pub

Cum a reușit familia Pallady-Bobeica să cucerească francezii cu biscuiții tradiționali alsacieni, plini de simboluri profunde filosofice, citiți pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub