Citește toate știrile la acest subiect

O declarație politică? Rospotrebnadzor spune că Moldova n-a făcut nimic ca să întoarcă vinul pe piața rusă

Republica Moldova nu a îndeplinit toate condițiile pentru a-și reîntoarce producția vitivinicolă pe piața rusă. Anunțul a fost făcut de Serviciul Federal sanitar rus „Rospotrebnadzor”, transmite UNIMEDIA cu referire la Ria Novosti.

Potrivit serviciului federal sanitar rus, Republica Moldova nu a răspuns la obiecțiile Rospotrebnadzor-ului, condiție obligatorie pentru reluarea treptată a livrării de producție vinicolă.

O declarație politică? Rospotrebnadzor spune că Moldova n-a făcut nimic ca să întoarcă vinul pe piața rusă
Exportul în Rusia, în continuare blocat (Foto: gwa.ge)

„Rospotrebnadzor a trimis în decembrie 2013 către Ministerul Agriculturii din Republica Moldova obiecțiile sale, însă până în prezent partea moldovenească nu a luat măsuri adecvate.

Decizia cu privire la acțiunile ulterioare de reluare treptată a livrărilor de vinuri moldovenești pe piața rusă va fi luată pe măsura prezentării de către partea moldovenească a materialelor care vor asigura o calitate stabilă și sigură a produselor, planificate spre import în Federația Rusă”, se spune în comunicatul de presă al Rospotrebnadzor-ului.

UNIMEDIA amintește că la 10 septembrie 2013 Serviciul Sanitar al Federației Ruse a anunțat  că a interzis importul de vinuri din R. Moldova. În martie 2014, Dmitri Rogozin a recunoscut că blocarea vinurilor produse în Republica Moldova de către Federația Rusă ca și ridicarea embargoului pentru Găgăuzia poartă strict un caracter politic.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub