„Nu poți face concomitent și afaceri și politică”, declarație

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, explică de ce s-a retras din viața politică și de ce a decis să se întoarcă în domeniul afacerilor. Potrivit lui, un politician nu poate activa în politică și în același timp să conducă o afacere de succes, pentru că în această situație ar putea avea de pierdut în ambele direcții.
„Nu poți face concomitent și afaceri și politică”, declarație
Ion Sturza

În cadrul unui articol scris pentru revista Profit, Sturza afirmă că a decis să se retragă din politică și viața publică, anume în primăvara anului 2001, după ce a suferit înfrângerea dură la alegerile parlamentare.

„Câteva considerente au stat la baza acestei decizii – în primul rând, trebuia cineva să-și ia responsabilitate pentru eșecul răsunător. Într-al doilea – am considerat și consider în continuare că nu poți face concomitent și afaceri și politică – poți pierde în ambele direcții. Am optat pentru afaceri, zona în care mă simt cu mult mai confortabil”, menționează ex-premierul RM.

În 2010, cu o avere estimată la 90 - 95 milioane de euro, ex-premierul Ion Sturza a ocupat locul 57 în  topul Forbes 500 Miliardari din România.

UNIMEDIA precizează că în politica moldovenească mai mulți politicieni au ajuns să facă parte din marea politică, după ce s-au afirmat în lumea business-ului. Printre aceștia se numără premierul Vlad Filat, lider al PLDM, prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, vicepreședinte PD, între care s-a iscat un conflict de proporții.

Cei doi s-au acuzat reciproc, liderul PLDM a declarat că fruntașul PD încearcă să aplice în politică regulile folosite în business. În replică, Plahotniuc a spus că Filat i-a promis cândva să-l ajute să devină numărul 1 în afaceri, dacă îl va ajuta să devină nr.1 în politică. Plahotniuc susține că a refuzat oferta liberal-democratului.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub