Noutățile celei de-a V-a ediții a Festivalului IA MANIA

Festivalul IA MANIA revine cu cea de-a V-a ediție. Anul acesta, echipa K Lumea anunță legarea unei prietenii cu administrația Raionului Dubăsari, iar sloganul ediției este ”Descoperă Ospitalitatea Dubăsarilor”. Drept rezultat, anul acesta IA MANIA, festivalul satului Holercani va deveni festivalul Raionului Dubăsari. 

Noutățile celei de-a V-a ediții a Festivalului IA MANIA
(Foto: IA MANIA)

PARTICIPANȚI

Organizatorii festivalului IA MANIA și primarii din cele 15 sate ale Raionului Dubăsari își unesc eforturile pentru a convinge vizitatorii că anume malul Nistrului este cea mai frumoasă, gustoasă, cea mai plină de talente și cea mai ospitalieră regiune din Moldova. Zeci de comercianți cu gastronomie, artizanat și artiști din zonă vor deschide larg ușile satelor lor.

TARG DE BUCĂTĂRIE TRADIȚIONALĂ

Pe lângă târgul de bucate tradiționale gătite de gospodinele din raionul Dubăsari, la IA MANIA va avea loc și un adevărat spectacol culinar : o mămăligă de 300 kg + o tavă mare de ciulama, varzare, zeamă de pui, grătar și plăcinte, gătite chiar în fața vizitatorilor. Peste 10 meșteri, creatori de ii vor participa la festival cu colecții de cămăși tradiționale autentice! Totodată, vizitatorii vor putea să învețe să-și coase o ie adevărată. Membrii grupului Șezătoare Basarabia vor oferi lecții de brodat cămăși tradiționale pentru toți vizitatorii.

TÂRG DE ARTIZANAT

Zeci de artizani vor participa la cel mai mare târg de artizanat tradițional! În vânzare vom avea catrințe, traiste, accesorii, opinci, cușme de miel, maiouri ornamentate. Zece tineri designeri își vor prezenta colecțiile inspirate din folclor la concursul ”MÂNDRIA”. Tinerii artiști de pictură murală se vor întrece la ”CAI VERZI PE PEREȚI”. Seara evenimentul va culmina cu un concert live.

UN EVENIMENT SUSȚINUT DE: USAID, AMBASADA SUEDIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, DININIMĂ.MD, FUNDAȚIA STURZA, ELEFANT.MD, CAPAROL, BETTY ICE, NANU MARKET, FABRIC STUDIO, MODELING SCHOOL ALEXANDRINA ȚURCAN

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub