Citește toate știrile la acest subiect

Noi suspendări din funcție în cazul lui Andrei Braguța: cinci angajați din Penitenciarele nr. 13 și 16

Încă cinci angajați au fost suspendați, după cazul decesului lui Andrei Brăguța, de data aceasta din Penitenciarele 13 și 16.

Astfel, din Penitenciarul nr.13 din Chișinău au fost suspendați din funcție șeful adjunct al Serviciului medical și 2 ofițeri de serviciu.

În Penitenciarul nr.16 au fost suspendați șeful adjunct al Penitenciarului și specialistul medic–psihiatru. 

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Justiției. 

Noi suspendări din funcție în cazul lui Andrei Braguța: cinci angajați din Penitenciarele nr. 13 și 16
(Foto: UNIMEDIA)

Pe 26 august curent, Ministerul Justiției și Departamentul Instituțiilor Penitenciare au declanșat ancheta de serviciu pe marginea decesului lui Braguța Andrei.

Tot astăzi au fost suspendați din fucție și angajați ai Inspectoratului General al Poliției

Pub

UNIMEDIA amintește că acum două săptămâni un bărbat de 32 de ani, Andrei Brăguță, a murit în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv

Rudele acuză oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tânărul s-a stins de pneumonie. Bărbatul primise mandat de arestare, reținut fiind pentru că ar fi insultat inspectorii de patrulare.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori. Mai multe persoane din spațiul public au acuzat responsabilii de incompetență în serviciu

Ulterior, abia după ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Pe anumite aspecte și detalii ale cazului, declarațiile reprezentanților autorităților implicate se contrazic. În același timp, și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub