Noi detalii în zborul Chișinău-Roma, cursa care a provocat panică la bord: În Italia a fost deschisă o investigație în acest caz, declarat unul grav

Noi detalii în cursa Chișinău-Roma din cinci noiembrie curent, când aeronava a fost nevoită să facă mai multe cercuri și a aterizat cu dificultate.

Pe 1 decembrie, Agenția Națională pentru Securitatea Zborurilor din Italia a calificat incidentul aviatic drept unul serios și a deschis o investigație în acest caz. 

Noi detalii în zborul Chișinău-Roma, cursa care a provocat panică la bord: În Italia a fost deschisă o investigație în acest caz, declarat unul grav
(Foto: UNIMEDIA)

Aeronava a încercat de două ori să aterizeze pe Aeroportul Fiumicino din cauza condițiilor de vreme nefavorabile.

Avionul de pe cursa 9U-891, care zbura din Chișinău spre Roma (Aeroportul Fiumicino), a ratat aterizarea pe pistă. Drept urmare, echipajul bordului a decis să îndrepte avionul spre Bologna, explică publicația the Aviation Herald.

Pub

În timp ce ridicau din nou aeronava în aer, piloții au declarat stare de urgență din cauza că nivelul de combustibil scăzuse sub minimile legale și s-a decis întoarcerea spre Aeroportul Fiumicino.

"Conform surselor din cadrul CAA aeronava Airbus A319 ER-AXM a aterizat cu 900 kg de combustibil, ceea ce este sub Final Reserve de 1100 pentru A319. 1100 kg de combustibil aeronava trebuia să ii aibă deasupra aeroportului de rezervă", scrie și blogul de aviație Runway 08.

Aeronava a fost nevoită să mai facă un cerc, după care a aterizat în siguranță, la circa 48 de minute după prima încercare.

UNIMEDIA scria că pasagerii au fost vădit speriați din cauza turbulențelor puternice și a cercurilor pe care aeronava a fost nevoită să le facă. La aterizare pista era plină de apă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub