Noaptea Muzeelor 2018: Descoperă foișorul din Grădina Botanică a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Programul activităților

Sâmbătă, 19 mai, ora 15.00, în Grădina Botanică a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea locdeschiderea oficială a programului dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor – 2018.Evenimentul va include Inaugurarea foișorului (Pavilionul muzical) din Grădina Botanică a Muzeului, după lucrările de conservare și restaurare (monument de categorie națională, construit în anul 1889, arhitect – Alexandru Bernardazzi).

Noaptea Muzeelor 2018: Descoperă foișorul din Grădina Botanică a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Programul activităților
(Foto: MNEIN)

Lucrările de conservare-restaurare au fost realizate de specialiștii atelierului de restaurare a Muzeului (Ion Temciuc, șef Atelier Restaurare, restauratorii Ghenadie Popescu, Petru Bujor, Mihail Țvetcov și Adrian Ursu) și meșterul popular Victor Pelin, cioplitor în lemn.

În continuarea evenimentului va avea loc Lansarea seriei de mărci poștale „Tezaurul de la Lărguța” din colecțiile Muzeului, emisă de Poșta Moldovei.

Pub

Ceremonia se va încheia cu un frumos program de muzică clasică, prezentat de Ansamblul de cameră al Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa profesoarei Olga IUHNO, mun. Chișinău.

În acest an, Ziua Internațională a Muzeelor va fi organizată cu genericul: „Conexiuni intermuzeale: noi abordări, noi provocări”. În anul 2017, circa 36 de mii de muzee din întreaga lume au participat la programul Zilei Internaționale a Muzeelor și pandantul nocturn al evenimentului, Noaptea Europeană a Muzeelor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub