No comment: Miniștrii, despre vacanța de 9 zile înaintea ședinței Guvernului: Așteptați să se aprobe

Miniștrii au refuzat să comenteze despre decizia Guvernului de a oferi bugetarilor o minivacanță de nouă zile (25 august-02 septembrie). Chiar dacă proiectul hotărârii a fost avizat de mai multe ministere.

Colaj: UNIMEDIA

Astfel, ministrul Economiei Chiril Gaburici, vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, ministrul Apărării Eugen Sturza și ministra Sănătății Svetlana Cebotari, au refuzat sa comenteze pentru ce bugetarilor nouă zile vacanță.

Amintim că proiectul de hotărâre privind minivacanța bugetarilor a fost elaborat la solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor.

Majoritatea instituțiilor publice au avizat pozitiv proiectul. Totuși, Confederaţia Naţională a Patronatului și Camera de Comerţ Americană din Moldova nu au fost de acord cu inițiativa.

Potrivit președintelui Sindicatelor, Oleg Budza, „90% din sindicate au susținut inițiativa”.

Pe de altă parte, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos, a scris că Federația pe care o reprezintă nu este de acord cu această decizie, care ar fi fost luată „fără consultarea în prealabil cu cea mai numeroasă Federație” din componența CNSM.

Inițaitiva a stârnit și dezbateri printre internauți. Unii au salutat inițiativa, însă o bună parte din cei care și-au exprimat opinia spun că nu sunt de acord cu cele trei zile de odihnă suplimentare, majoritatea argumentând că este o decizie „ineficientă” și va fi greu de recuperat din sâmbetele care urmează.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.