NewsMaker: Procuratura din Letonia nu ar fi primit cerere din partea Moldovei pentru a emite declarațiile de conturi în cazul lui Veaceslav Platon

Procuratura din Letonia nu ar fi primit cererea de asistență juridică din partea Moldovei în cazul furtului miliardului, scrie NewsMaker, cu referire la răspunsul oficial al Procuraturii Generale din Letonia, prin băncile căreria, inclusiv, au fost deduși bani. Răspunsul a fost oferit avocaților lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 de închisoare în acest caz.

NewsMaker: Procuratura din Letonia nu ar fi primit cerere din partea Moldovei pentru a emite declarațiile de conturi în cazul lui Veaceslav Platon
(Foto: UNIMEDIA)

Avocații lui Platon nu exclud faptul că declarațiile de conturi din băncile letone, folosite pe post de dovezi în vinovăția lui Platon, ar putea fi falsificate, mai scrie newsmaker.md

În răspunsul oferit avocaților din partea Procuraturii letone se spune că din 2013 până în prezent nu a fost recepționată vreo cerere din partea Republicii Moldova de oferire de asistență juridică. 

Pub

Potrivit avocaților omului de afaceri Platon, procurorii din Moldova nu au prezentat în instanță confirmare în scris din partea autorităților letone că acele declarații de conturi au fost primite din Letonia.

"Noi nu trimitem astfel de cereri; trimitem cererea la Procuratura Generală din Moldova, care la rândul ei face o petiție către Procuratura din Letonia", a declarat Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție.

Potrivit lui Eduard Rudenco, Procuratura nu avea dreptul să utilizeze aceste declarații de cont drept dovezi în cazul lui Veaceslav Platon, fără a indica proveniența acestora.

UNIMEDIA amintește că Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august curent. La data de 30 august, omul de afaceri a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

El este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Asta, după ce, în urma perchezițiilor efectuate la Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente ce ar demonstra conectarea lui Platon la furtul miliardului din sistemul bancar. 

La 29 august Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub