Munteanu acuză PD că ar pregăti o coaliție cu socialiștii, pentru că nu a comemorat victimele deportărilor staliniste. Gamurari: Nu vrem să dezbinăm societatea

Potrivit lui Valeriu Munteanu, faptul că guvernarea și Partidul Democrat nu au comemorat astăzi victimele primului val de deportări staliniste este semn că partidul ar pregăti "o coaliție deschisă post-electorală cu Partidul Socialiștilor". 

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, spune că partidul a recunoscut demult aceste deportări, dar își dorește să folosească astfel de manifestații în scopuri "populiste".

Foto: UNIMEDIA

"Cu siguranță gestul de astăzi al Guvernului a fost o acțiune premeditată, întru pregătirea PD de alegerile parlamentare și mai ales pentru pregătirea „climatului general” al unei coaliții oficiale cu PSRM, partidul lui Putin la Chișinău și pe alocuri a lui Dodon", este de părere liberalul Valeriu Munteanu.

"Noi am recunoscut că aceste deportări au avut loc, dar nu organizăm manifestații de fiecare dată, pentru a nu dezbina societatea. Se simtă că deja a început campania electorală și că unele partide folosesc aceste manifestații în scop politic și populist. A nu recunoaște deportările și a nu organiza mainfestații sunt două lucruri diferite. Haideți să nu uităm victimele deportărilor și să încercăm să îi ajutăm.

Vreau să concretizez că Guvernul și PDM comemorează victimele deportărilor și efectele acestora pe 6-7 iulie, atunci când a avut loc cel de-al doilea mare val de deportări de pe teritoriul Republicii Moldova. Iar reprezentantul PL ar trebui să cunoască acest fapt și să nu încerce să facă politică pe acest subiect sensibil și dureros pentru societatea noastră.

Faptul ca a fost organizată o manifestare oficială nu poate fi interpretat ca ignorarea de a comemora victimele deportăriilor. Aceasta se referă la cei ce se expun astfel", a declarat pentru UNIMEDIA Vitalie Gamurari.

Munteanu acuză PD că ar pregăti o coaliție cu socialiștii, pentru că nu a comemorat victimele deportărilor staliniste. Gamurari: Nu vrem să dezbinăm societatea

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.