Mormântul actorului Constantin Constantinov, vandalizat. Piatra funerară ar fi fost ținta hoților de fier vechi

Mormântul actorului Constantin Constantinov, din cimitirul de pe strada Armenească, a fost vandalizat. De pe piatra funerară au fost sustrase o parte din obiectele decorative din bronz. Cel mai probabil, furtul ar fi fost comis de către hoții de fier vechi, susține directorul Întreprinderii Municipale „Combinatul servicii funerare”, Ludmila Boțan.

Mormântul actorului Constantin Constantinov, vandalizat. Piatra funerară ar fi fost ținta hoților de fier vechi
(Foto: wikipedia.org)

„Cineva a deteriorat o porțiune din piatra funerară de pe momântul lui Constantin Constantinov Am chemat polițiștii. Urmează să se stabilească dacă acea bucată de bronz a fost dusă la vreuna din întreprinderi care se ocupă de topirea sau prelucrarea bronzului. S-a luat doar o porțiune, întrucât este destul de grea și n-au putut s-o ia pe toată”, a declarat Ludmila Boțan în cadrul ședinței de astăzi a primăriei Chișinău.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pub

Constantin Constantinov s-a născut la data de 7 iunie 1915 în satul Sucleia din raionul Slobozia (regiunea transnistreană). A făcut studii la Institutul Agricol din Tiraspol (1932-1934) și apoi la Școala teatrală din Odessa (1934-1937), devenind actor de teatru.

Începând din anul 1944, a jucat pe scena Teatrului muzical-dramatic „A.S.Pușkin” din Chișinău (azi Teatrul Național „Mihai Eminescu”). În anul 1953 a primit titlul de Artist al poporului. În teatru a jucat cu precădere roluri de comedie, interpretând circa 100 roluri.

A jucat în aproximativ 50 de filme. Printre aceste roluri menționăm următoarele: Tulburel din Zece ierni pe-o vară (1969), Moș Căprian din Durata zilei (1974) și Dionis Cucereanu din Casa lui Dionis(1980).

Constantin Constantinov a încetat din viață la data de 8 martie 2003, în municipiul Chișinău la vârsta de 88 de ani. Artistul a fost înmormântat în cimitirul din strada Armenească.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub