Moldovenii din străinătate trimit tot mai mulți bani acasă

Anul trecut, moldovenii care muncesc în străinătate au transmis în R. Moldova 1 miliard 200 de mii de lei, ceea ce reprezintă cu 11,2% mai mult față de anul 2016. Conaționalii noștri continuă să trimită miliarde de dolari acasă, pentru susținerea financiară a familiilor lor. Dar cât mai poate dura acest fenomen?, se întreabă pe blogul ei jurnalista Elena Robu.

Moldovenii din străinătate trimit tot mai mulți bani acasă

”Cât moldovenii din străinătate vor asigura pensiile bătrânilor din R. Moldova. de care ar trebui să se îngrijească statul și să le ofere acestora o pensie decentă? Cât moldovenii din străinătate vor asigura studiile pentru copiii lor, când de fapt statul trebuie să asigure mecanisme prin care învățământul să fie mai accesibil, dar și salariile părinților mai mari. Cât moldovenii din străinătate vor mai substitui financiar statul?”, sunt întrebări la care se caută un răspuns.

Un studiu, realizat acum zece ani, estima că circa 20 la sută din mijloacele bănești sunt depuse în băncile comerciale și „doar 7 la sută din veniturile remise în ţară sunt activ investite, cel mai frecvent în cadrul unor entităţi economice de talie mică sau medie (magazine, baruri, ateliere de reparaţie, care de altfel pot crea alte locuri de muncă”.

Pub

Mai multe detalii cum sunt cheltuite remitențele găsiți pe blogul elenarobu.md.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub