Moldova va învăța de la Estonia cum să aplice standardele UE în reglementarea telecomunicaţiilor

Republica Moldova va prelua din experienţa Estoniei privind armonizarea legislaţiei naționale cu standardele Uniunii Europene (UE), aplicarea mecanismelor de protecţie a concurenţei și reglementarea pieţelor de comunicaţii electronice, informează UNIMEDIA.
Moldova va învăța de la Estonia cum să aplice standardele UE în reglementarea telecomunicaţiilor
(Foto: danpontefract.com)

În acest sens, reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) vor participa, în februarie 2013, la o serie de instruiri profesionale susținute de experţii Autorităţii pentru concurenţă din Estonia şi ai Institutului de drept al Universităţii Tehnologice din Tallinn. În proiect mai sunt implicați Consiliul concurenţei şi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din R. Moldova.

Potrivit lui Sergiu Sîtnic, ANRCETI va putea prelua experienţa pozitivă a colegilor săi din Estonia în scopul aplicării standardelor UE și modul în care pot fi soluționate problemele cu care se confruntă în procesul de reglementare a pieţei de comunicaţii electronice din R. Moldova.

Amintim că Estonia este una dintre țările lider din UE, în care se dezvoltă dinamic sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor, inclusiv proiectele de e-guvernare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub