Moldova a ratat ultima tranşă din acordul cu FMI

„Fondul Monetar Internaţional(FMI) nu va mai acorda Republicii Moldova ultima tranşă de 76 de milioane de dolari din creditul care a fost convenit cu Guvernul”. Declarația a fost făcută de reprezentantul permanent al FMI la Chişinău, Tokhir Mirzoev, într-un interviu pentru Europa Liberă.
Moldova a ratat ultima tranşă din acordul cu FMI
Tokhir Mirzoev (Foto: efse.lu)

„La începutul acestui an, bordul de directori ai FMI a prelungit programul cu Republica Moldova cu trei luni, pentru a le da autorităţilor timp să ducă la sfârşit acţiunile convenite cu Fondul. Acest termen,însă, expiră la sfârşitul lunii aprilie. În plus, unele din acţiunile întreprinse recent de guvern şi aprobate de Parlament vin în contradicţie cu înţelegerile pe care le-am avut”, a mai precizat Mirzoev.

Reprezentantul permanent al FMI a menționat faptul că nu e posibil de a încheia un dialog până la expirarea programului, în lipsa unui Guvern. „Dată fiind şi lipsa unui Guvern plenipotenţiar în acest moment, nu putem încheia acest dialog până la expirarea programului. Desigur că asta nu înseamnă că se întrerupe orice cooperare. Dar despre suport financiar vom putea discuta deja doar în cadrul unui program nou, cu un Guvern nou”, a spus Tokhir Mirzoev.

UNIMEDIA reamintește că FMI a acordat, anterior, Moldovei o tranşă de 50 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST), ceea ce este echivalentul a circa 77 mil. de dolari pentru completarea rezervelor valutare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub