Mold-street: Au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din Moldova

Gheorghe Curmei, directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat că în ultima perioadă au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din cauza lipsei ratei de progres, agenții economici fiind penalizați, iar contractele urmând a fi relicitate, anunţă serviciul de presă al Legislativului, scrie mold-street.com.

Mold-street: Au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din Moldova
(Foto: UNIMEDIA)

Lucrărle de reabilitare a mai multor drumuri naţionale din Republica Moldova continuă să bată pasul pe loc, arată datele prezentate de autorităţi în cadrul audierilor publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe.

Starea drumurilor: de la rea la excelentă

Pub

În consecinţă multe drumuri continuă să fie într-o stare foarte proastă. ”Fără o finanțare suficientă, nu putem vorbi despre o îmbunătățire a situației lucrurilor. În 2017, 16,32% din drumuri erau în stare excelentă, iar 12,39% - în stare foarte rea”, a declarat Anatol Usatîi, Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit unui raport prezentat de Ministerul Economiei, volumul acumulărilor în Fondul rutier pentru anul 2017 a constituit circa 2,2 miliarde de lei, din care doar 1,08 miliarde au fost transferate pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie, scrie mold-street.com.

"Pe parcursul anului trecut, a fost efectuată o amplă acțiune de reclasificare a drumurilor publice cu transmiterea drumurilor publice locale la balanța administrațiilor publice locale de nivelul II.

Totodată, a fost efectuat recensământul traficului rutier, precum și lucrări la întreținere periodică și reparație curentă a drumurilor asfaltate. Au fost instalate 9.325 de indicatoare rutiere noi și 3,9 kilometri de parapet metalic, fiind desfășurate reparații capitale a peste 55 kilometri de drumuri publice și construite 6 poduri noi", au raportat oficialii de la MEI.

”Oamenii așteaptă drumuri, reabilitate din banii pe care-i plătesc prin taxe”, a menţionat Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, scrie mold-street.com.

Când va fi finalizată reabilitarea drimului Chişinău-Ungheni-Sculeni

Cât despre finalizarea lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naționale și progresul de implementare a proiectelor demarate în utimii ani, resposabilii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au spus că de exemplu lucrările de reabilitare a drumului național R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni vor fi finalizate abia în a doua jumătate a anului 2018. Asta chiar dacă acestea trebuiau să fie finalizate doi ani în urmă.

Aici lucrările sunt efectuate de două companii: Evrascon din Azerbaijan şi OHL din Cehia.

Lucrările de reabilitare a drumului naţional R16 Bălţi – Fălești – Sculeni, finanțat de creditele acordate de BERD, au înregistrat un progres de doar 25% din totalul lucrărilor deşi acestea trebuie să fie finalizate în acest an.

Anterior compania italiană Impresa Pizzarotti & C S.p.A a invocat mai multe probleme în realizarea lucrărilor. De notat că atât autoritățile, cât și companiile preferă să rezolve în culise problemele iscate.

Potrivit directorului general al Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, în ultima perioadă au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din cauza lipsei ratei de progres, agenții economici fiind penalizați, iar contractele urmând a fi relicitate.

Anterior s-a anunțat că din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine și finanțate din fondurile partenerilor străini, 10 sunt compromise și necesită decizii urgente de reziliere a acestora și selectarea unor noi companii pentru efectuarea lucrărilor, scrie mold-street.com.

Autoritățile gestionează, în prezent, contracte de reabilitare a drumurilor în valoare totală de circa 200 mln euro. Lungimea totală a drumurilor publice, la situația din 1 ianuarie 2018, constituia 10.684 km.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub