Modificări în transportul public din Chișinău. Vor fi relansate rute de autobuz și troleibuz

Din 14 și 15 octombrie, vor fi redeschise două rute de autobuz. Este vorba de ruta nr. 19 și 26, care leagă sectorul Rîșcani de sectorul Botanica, și respectiv, sectorul Rîșcani de sectorul Buiucani. De asemenea, va fi relansată ruta de troleibuz nr. 11, care va circula pe itinerarul bd. Moscova - str. Calea Ieșilor.
 
Aceste modificări intervin în cadrul implementării Strategiei pentru Transportul Public din municipiul Chișinău, o dată cu decizia de a înlătura dublarea rutelor de transport de capacitate mare cu cele de microbuz, relatează UNIMEDIA.
 
Modificări în transportul public din Chișinău. Vor fi relansate rute de autobuz și troleibuz
Poză simbol (Foto: Liviu Dumitru)

Astfel, ruta nr. 19 va circula pe itinerarul bd. Moscova - str. Kiev - str. Albișoara - Gara - str. Decebal - str. Cuza-Vodă, același itinerar pe care l-a avut anterior, cu diferența că tur și retur unitățile de transport vor circula pe bd. Moscova.
 
Iar ruta nr. 26 va avea următorul traseu: str. Doina - bd. Moscova - str. Kiev - bd. Renașterii Naționale - str. M.Bănulescu -Bodoni - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Creangă - bd. Alba Iulia.
 
„Modificările sunt bune, vedem cum vor arăta în practic”, a menționat primarul Dorin Chirtoacă. 
 
Acesta a subliniat că pe cele două rute de autobuz redeschise vor circula autobuze vechi care anterior circulau pe ruta nr. 23. Parcul auto de pe ultima rută a fost reînnoit.
 
„Partea proastă este că rutele 19 și 26 vor fi redeschise cu autobuze vechi. Pe ruta 23, din cauza fluxului de călători, s-a acordat prioritate și vor avea autobuze noi”, a explicat edilul-șef al Capitalei.
 
De asemenea, troleibuzul nr. 11 va circula de la str. Studenților până la str. Calea Ieșilor. 
 
De Hramul Orașului, 14 octombrie, pasagerii vor putea călători gratuit în autobuzele 19 și 23. Autobuzul 26 va fi relansat din 15 octombrie.
 
Cât privește microbuzele, acestea vor continua să circule conform itinerarelor vechi. În decursul săptămânii curente, autoritățile municipale planifică să organizeze o conferință de presă în cadrul căreia să anunțe de când maxi-taxiurile vor circula conform noilor rute anunțate la sfârșitul verii.
 
Ulterior, Primăria Chișinău a transmis un comunicat în care anunță modificări la mai multe rute de autobuz:

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub