Citește toate știrile la acest subiect

Ministrul român de Externe își dorește ca Marșul Unirii să aibă loc fără confruntări

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, își dorește ca manifestațiile anunțate pentru ziua de 16 septembrie, la Chișinău, să decurgă calm, fără de confruntări. Șeful diplomației române a refuzat să facă alte declarații la acest subiect, transmite UNIMEDIA.
Ministrul român de Externe își dorește ca Marșul Unirii să aibă loc fără confruntări
Titus Corlăţean, ministrul Afecerilor Externe din România

Ministrul Corlățean a evidențiat că în presă se vehiculează frecvent că ar putea avea loc cunfruntări dintre manifestanți. „Este ultimul lucru de care are nevoie Republica Moldova. Este nevoie de calm. Există o aşteptare legată de stabilitate şi din această perspectivă cred că privind cu calm şi moderaţie la ceea ce va urma. Este poate şi o aşteptare publică din partea UE. Să sperăm că nu vor exista elemente care să altereze această situaţie”, a enunțat Titus Corlățean.

Menționăm că oficialul român a venit într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a avut deja întrevederi cu omologul său, Iurie Leancă și premierul Vlad Filat.

Cât despre Marșul Unirii și contramanifestația organizată de „stataliști”, acestea vor avea loc duminică, 16 septembrie. Primăria Chișinău a încercat să schimbe traseele, astfel ca cele două grupuri să nu se intersecteze. Deocamdată, nu se știe dacă vor fi respectate condițiile impuse de autoritățile locale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub