Ministrul Apărării: „Nu voi demisiona! Nu am motive”
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a declarat că nu va demisiona și nu are motive să o facă. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la N4, după ce fracțiunea liberală și comuniștii au cerut, ieri, în Parlament demisia oficialului. Potrivit celor două grupuri parlamentare, Marinuța ar fi încălcat Constituția Republicii Moldova și statul său, atunci când a declarat că Armata Națională este gata „să riposteze în cazul unui eventual atac al separatiștilor”.

Marinuța a spus că va demisiona doar dacă președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îi va cere acest lucru, iar Parlamentul va propune moțiunea de cenzură, transmite UNIMEDIA.
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie
„Nu voi demisiona și nu am motive să o fac. Dacă aș fi făcut ceva împotriva Constituției, contrar legilor, aș fi declarat ceva care ar fi contribuit la denigrarea situației din est sau a Republicii Moldova, atunci nu aș ezita să demisionez. Am acceptat să ofer un interviu pentru că am vrut să calmez spiritele. Noi întreprindem doar măsuri pașnice, pe cale diplomatică. Am dorit să vin cu o explicație militară cu privire la situația care s-a creat”, a explicat sursa.

Totodată, ministrul Apărării a declarat că Armata Națională se antrenează pentru menținerea păcii, dar nu uită și de misiunea sa constituțională.

„Îmi pare rău că opoziția Ghimpu împreună cu opoziția Voronin au făcut un front comun. Nu regret niciun cuvânt din cele spuse, pentru că este bazat pe o analiză, pe cunoștințe, pe lucrul echipei Ministerului Apărării. Nu cred că pot să îmi permit luxul de a afirma contrariul. Noi ne antrenăm mai mult pe menținerea păcii, dar noi nu uităm și de misiunea constituțională a Armatei Naționale. Pentru ce mai investim, dacă ministrul Apărării va ieși cu declarații incerte”, a subliniat Marinuța.

UNIMEDIA precizează că ministrul Apărării a declarat într-un interviu pentru agenția de presă Romanian Global News că, autoritățile de la Chișinău nu trebuie să se panicheze în privința unui potențial conflict militar. Potrivit lui, autoritățile secesioniste nu sunt pregătite pentru un conflict militar și nici Rusiei nu i s-ar permite suplinirea contingentului armat în regiunea transnistreană. Întrebat care sunt capacitățile de apărare ale Armatei Naționale, Vitalie Marinuța a spus că aceasta este gata să riposteze în cazul unui eventual atac al separatiștilor.

În replică, azi în Parlament, deputații liberali din grupul condus de Mihai Ghimpu, fracțiunea PCRM și deputații ce reprezintă grupul Dodon au cerut demisia ministrului.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.