Citește toate știrile la acest subiect

Ministerul de Externe, „îngrijorat” de rapoartele privind utilizarea armelor chimice în Siria

Ministerul de Externe din Republica Moldova a ieșit cu o declarație privind presupusul atac chimic din Siria. Instituția se declară "îngrijorată" de rapoartele privind utilizarea armelor chimice în orașul sirian Douma.

Ministerul de Externe, „îngrijorat” de rapoartele privind utilizarea armelor chimice în Siria
(Foto: UNIMEDIA)

"MAEIE își exprimă profunda sa îngrijorare în legătură cu rapoartele privind utilizarea armelor chimice în Republica Arabă Siriană și condamnă cu fermitate folosirea armelor chimice împotriva populației civile și în alte orice circumstanțe. 
 
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene consideră că normele internaționale împotriva armelor chimice trebuie să fie respectate cu strictețe și susține ideea constituirii unei misiuni internaționale în  vederea efectuării unei anchete independente privind utilizarea armelor chimice în Siria", se scrie în comunicat.

Amintim că acum câteva zile, zeci de persoane ar fi decedat, în urma unui presupus atac cu arme chimice în oraşul sirian Douma.

Pub

Potrivit unor surse de la faţa locului, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bombă-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter.

Departamentul de Stat al SUA a catalogat drept terifiante aceste informaţii şi a cerut tragerea la răspundere a regimului condus de către Bashar al-Assad.

"Rusia, cu sprijinul neclintit pentru regim, poartă răspunderea pentru aceste atacuri brutale, care vizează nenumăraţi civili prin sufocarea celor mai vulnerabile comunităţi din Siria cu arme chimice", a transmis Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Kremlinul a respins acuzațiile și a acuzat la rândul său SUA că "anunţă verdicte fără nicio anchetă".

"Vedeţi poziţia neconstructivă adoptată de câteva ţări, între care SUA. Ele refuză să privească realitatea în faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub