Ministerul Agriculturii: Nu sunt înregistrate pagube majore. Afectate au fost unele sere

În agricultură nu sunt pagube majore, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit unui comunicat, în regiunile de Centru-Nord nu s-au înregistrat temperaturi mai mici de 0..+1 grade Celsius, astfel culturile din zona respectivă nu vor fi afectate major.

Ministerul Agriculturii: Nu sunt înregistrate pagube majore. Afectate au fost unele sere
(Foto: UNIMEDIA)

Zona Centru-Sud se confruntă cu o situație mai complicată. Aici, în denivelări de terenuri agricole, s-au înregistrat temperaturi de până la -3 grade Celsius (Cahul, UTA Găgăuzia).

Precipitații atmosferice sub formă de ninsoare s-au înregistrat în zona de Centru și Sud. În zona centrală au căzut mai multe precipitații, formând un strat de zăpadă de la 60-80 cm, în unele locuri chiar și 1 m, în timp ce în zona de Sud stratul de zăpadă a atins 50-60 cm grosime. În acest condiții, ar putea suferi plantațiile pomicole tinere, mai ales culturile de alun, a căror suprafață foliară este dezvoltată până la 40%. De asemenea, s-ar putea înregistra daune la plantațiile de cireș, vișin și cais. În unele zone din văi, plantațiile de nuc au înghețat.

Din cauza zăpezii masive în câteva localități s-au identificat distrugeri de sere, construite necorespunzător.

În cazul în care pe teritorul Republicii Moldova se vor înregistra temperaturi mai mici de -4 -5 grade C, atunci pagubele vor crește.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub