Mihail Saakașvili, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, în Georgia

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a fost condamnat în lipsă, în Georgia, la 6 ani de închisoare cu executare. Autoritățile georgiene l-au declarat pe vinovat pe Mihail Saakașvili într-un dosar în care era bănuit că l-ar fi bătut pe fostul deputat Valerii Ghelasvilli.

Foto: ziarelive.com

Atacul asupra lui Gelashvili ar fi avut loc în 2005. Ofițerii Ministerului Afacerilor Interne au oprit mașina oficialului și l-au bătut. Gelashvili, cu răni grave, a fost dus la spital. Unul dintre principalii martori ai acuzării în proces a fost fostul președinte al parlamentului Georgian, Nino Burjanadze, care a spus că el personal a auzit de planurile lui Saakașvili în privința lui Gelashvili, notează inforesist.org.

În ianuarie curent, Saakașvili a fost condamnat în lipsă la trei ani de închisoare de către Tribunalul orășenesc din Tbilisi. Atunci a fost declarat vinovat într-un dosar de abuz de putere, legat de depășirea atribuțiilor funcției de șef de stat.

Fostul președinte georgian se află în prezent în Olanda.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.