Mihai Ghimpu atacă din nou presa: UNIMEDIA e de vină!

Politicianul Mihai Ghimpu atacă din nou presa. De această dată este vorba de portalul de știri UNIMEDIA. După ce anterior a aruncat cuvinte grele în adresa postului ProTV Chișinău și ziarului Adevărul, liderul PL s-a dezlănțuit pe blog și în adresa UNIMEDIA.
Mihai Ghimpu atacă din nou presa: UNIMEDIA e de vină!
Mihai Ghimpu, președintele PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Mihai Ghimpu a făcut sâmbătă o declarație pentru PublikaTV, care a fost ulterior preluată de UNIMEDIA și Timpul de dimineață, cu citarea sursei. Cel mai probabil, interpretarea postului TV a fost una eronată, care ulterior a fost rectificată la solicitarea politicianului. A doua zi, Mihai Ghimpu a amenințat fizic un membru al administrației UNIMEDIA într-o convorbire telefonică și a solicitat pe un ton agresiv ștergerea știrii. Atunci când a fost rugat să ofere o declarație pentru clarificare, președintele liberal a închis telefonul. Între timp, postul TV a operat modificări în știrea publicată anterior, care a fost preluată și de alte instituții media.  

Peste câteva minute, Mihai Ghimpu a fost telefonat de câteva ori consecutiv de un reporter UNIMEDIA pentru a i se solicita o declarație în vederea publicării rectificărilor necesare. Președintele liberal, însă, nu a mai răspuns la telefon. În schimb, peste puțin timp, Mihai Ghimpu a publicat un articol pe blog în care ataca UNIMEDIA - Bună ziua, cititorilor Unimedia

Deși sursa știrii la care făcea trimitere Mihai Ghimpu nu era UNIMEDIA, aceasta fiind publicată și de alte instituții media, politicianul a ales să se lanseze în acuzații doar în adresa portalului nostru de știri.

Administrația companiei Interakt, cea care deține portalul de știri UNIMEDIA, condamnă comportamentul politicianului Mihai Ghimpu de a lansa amenințări fizice și de a interveni în politica editorială a instituțiilor media, solicitând ștergerea unor informații. Ne exprimăm speranța că, pe viitor, înainte de a se lansa în acuzații, Mihai Ghimpu se va documenta care este sursa știrii și va coopera cu reporterii UNIMEDIA pentru informarea corectă a publicului sau rectificările necesare. La fel, mizăm pe faptul că politicianul Mihai Ghimpu își va reconsidera atitudinea și modul în care acesta comunică cu reprezentanții mass-media.

Vedeți mai jos originalul știrii, preluată atât de UNIMEDIA, cât și alte instituții media, care a trezit nemulțumirea lui Mihai Ghimpu:


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub