Mesajul ministrului Educației, Maia Sandu, adresat candidaților la BAC

Astăzi, circa 5000 de elevi alolingvi susțin examenul de bacalaureat la limba română. Absolvenții au fost rugați să lase toate lucrurile într-o altă încăpere și au fost avertizați că nu au dreptul să folosească nicio sursă externă de inspirație. Elevii au putut intra în sala unde au loc examenele cu buletinele de identitate. Înainte de examen, ministrul Educației, Maia Sandu, a transmis un mesaj adresat tuturor candidaților la bacalaureat, transmite UNIMEDIA.
Mesajul ministrului Educației, Maia Sandu, adresat candidaților la BAC
Maia Sandu (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Dragi candidaţi!

Cred că nu voi greși dacă voi afirma că, în ultimele luni, cea mai importantă preocupare pe care aţi avut-o a fost pregătirea pentru examenele de bacalaureat.

Acum, înainte de începerea examenelor, vreau să vă spun următoarele:

Noi avem încredere în voi!

Sîntem siguri că veţi trece de bacalaureat cu capul sus şi cu inima împăcată pentru faptul că aţi susţinut un prim examen de maturitate într-un mod demn şi transparent.

Cei care nu vor obţine notele pe care şi le doresc trebuie să înţeleagă: un eşec academic este o lecţie de viaţă. Adesea, cele mai frumoase reuşite se datorează anume lecţiilor învăţate în situaţii dificile. Prin efort şi motivaţie, veţi deveni mai pregătiţi pentru alte încercări şi veţi căpăta abilităţile necesare pentru a avea succes în viaţă.

Ştim că aţi avut parte de tot sprijinul necesar: aţi exersat la pretestare, aţi vizionat cursurile interactive de la televiziune, aţi fost la Ziua uşilor deschise în centrele de BAC. Acum, concentraţi-vă şi încercaţi să daţi tot ce aveţi mai bun. Sîntem siguri că veţi reuşi!

Vă dorim mult succes!”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub