Matei Baron, moldoveanul stabilit la New York, care a contribuit la redactarea autobiografiei lui Bill Clinton

Matei Baron este un moldovean, născut la Chișinău, care a ajuns departe în lumea financiară din New York, fiind recent numit partener al unei firmei de proprietate imobiliară, care gestionează peste 1,5 miliarde de dolari în active.

Curios este faptul că Matei Baron, în vârstă de 38 de ani, a ajutat la redactarea  autobiografiei lui Bill Clinton - "My Life".

Matei Baron, moldoveanul stabilit la New York, care a contribuit la redactarea autobiografiei lui Bill Clinton
(Foto: facebook/ Denis Rosca)

Matei (sau Mattwew) Baron s-a născut la Chișinău, însă a emigrat cu părinții în Brooklyn, SUA, la vârsta de trei ani. Moldoveanul are un fiu, în vârstă de șase ani.

Cariera și-a început-o chiar pe Wall Street. Una din cele mai mare bănci din lume, Morgan Stanley, l-a angajat, asta deși Matei Baron nu avea o diplomă de universitate. Industria brokerilor însă l-a dezamăgit într-o oarecare măsură, în special din cauza brokerilor care își mințeau clineții în perioada speculațiilor financiare din 1997-2001, pe atunci când înflorea internetul, cunoscute sub denumirea de dot-com bubble. Acest fapt l-a determinat să demisioneze, scrie bisnow.com.

Pub

Ulterior, Matei Baron a mers la Universitatea din New York (NYU), după care a făcut și un master în finanțe la Columbia Business School, potrivit rew-online.com, iar acum moldoveanul își gestionează propria firmă, cu milioane la active.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub