„Mărțișorul” a fost inclus în lista UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii

 „Mărţişorul” a fost inclus astăzi în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii a UNESCO. Anunţul a fost făcut public pe reţelele de socializare de către ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc şi Secretarul de Stat Andrei Chistol, care a participat la şedința UNESCO a avut loc azi pe insula Jeju din Coreea de Sud.

„Mărțișorul” a fost inclus în lista UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii
(Foto: ziarelive.ro)

 „Mulţumim decembrie! Ai fost generos cu noi în 2016, când ne-am regăsit Covorul în Lista UNESCO şi, iată, azi - MĂRŢIŞORUL. Mulţumim tuturor celor care au contribuit, în primul rând colegilor noştri din România. Un mulţumesc aparte Secretarului de Stat pentru cultură, dlui Andrei Chistol, care, şi în 2016, şi acum a participat personal la onorabila, dar dificila misiune de propulsare a dosarelor noastre în Listă! Şi a reuşit! Viaţă lungă, MĂRŢIŞOR! Te iubim şi suntem mândri!”, a scris pe reţelele de socializare Monica Babuc.

Proiectul de nominalizare a sărbătorii „Practicile culturale asociate Zilei de 1 Martie” în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii a fost lansat în martie 2014 de Ministerul Culturii din R. Moldova, în parteneriat cu Ministerele Culturii din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Pub

Pe 5 decembrie 2013, în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii a fost inclus colindatul în ceată bărbătească, iar pe 1 decembrie 2016 – tehnicile tradiţionale de confecţionare a scoarţelor (covoarelor) din România și R. Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub