Marian Lupu o ține aproape pe Ala Popescu. CNI: Nu există conflict de interese

Portalul moldovacurata.md scrie că fostul președinte al Parlamentului, Marian Lupu, a numit-o pe Ala Popescu, care ar fi nașa sa de cununie, în funcția de secretar general al Legislativului, relatează UNIMEDIA.

Comisia Națională de Integritate a refuzat să verifice existența unui posibil conflict de interese în acest caz pentru că în legislația R. Moldova nu este prevăzut faptul că nașii sunt rude.
Marian Lupu o ține aproape pe Ala Popescu. CNI: Nu există conflict de interese
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Legea prevede existența conflictelor de interese atunci când sunt implicați soți, copii, părinți, cumnați, nepoți, unchi, nu și nași”, a precizat vicepreședintele CNI, Victor Strătilă.

Atât Marian Lupu, cât și Ala Popescu neagă că i-ar lega o relație dintre fin și nașă.

Precizăm că anterior, Marian Lupu a numit-o pe Ala Popescu în funcția de șef de direcție la Președinție, în perioada în care el deținea funcția de șef interimar al statului. Ulterior, după alegerea noului președinte al republicii, Lupu a semnat o dispoziție cu privire la numirea nașei sale în funcția de secretar general al Aparatului Parlamentului. Anterior, Ala Popescu a deținut funcția de președinte al Curții de Conturi.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub