Citește toate știrile la acest subiect

Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România astăzi la Chişinău; Băsescu, Orban, Barna şi-au anunţat participarea

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, are loc astăzi, duminică, la Chişinău.

Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România astăzi la Chişinău; Băsescu, Orban, Barna şi-au anunţat participarea
(Foto: UNIMEDIA)

Manifestaţia este programată să înceapă de la ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale fiind aşteptaţi peste 100.000 de oameni.

Din formațiunile politice de la Chișinău, şi-au confirmat prezenţa la eveniment Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Unităţii Nationale, Partidul Liberal Reformator, Partidul Liberal Democrat și PAS.

Pub

Și-au anunţat participarea și fostul președinte al României, Traian Băsescu, liderul PNL Ludovic Orban. Mai sunt aşteptaţi primarul Sectorului 1 din Bucureşti Dabiel Tudorache, Constantin Codreanu, deputat al Partidului Mişcarea Populară, dar şi primari, şi consilierii care au votat declaraţiile simbolice de Unire, precum şi toţi cei care îşi doresc unirea.

UNIMEDIA amintește că peste 125 de localități și trei raioane din Republica Moldova au votat începând cu 23 ianuarie Declarații de Unire cu România.

În Context, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată deranjat de faptul că duminică, pe 25 martie, la Chișinău va avea loc o manifestația unionistă, dedicată celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Șeful statului atenționează că dacă evenimentele „vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate, voi anunța crearea unui Front Național, care să mobilizeze toți cetățenii Republicii Moldova la acțiuni concrete de protejare a țării și a poporului, așa cum ne dictează și Constituția, conștiința și datoria de patrioți”, a mai scris Dodon.

 

Menționăm că organizatorii manifestației „Marea Adunare Centenară”  au anunțat că acțiunea va fi una pașnică și festivă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub