Maior SIS, decorat de Timofti! Blogger: E responsabil de evadarea lui Baghirov!

Azi, 13 septembrie, președintele Nicolae Timofti a oferit mai multe distincții de stat. Printre cei care au primit medalii se numără și Alexandru Bălan, maior al Serviciului de Informații și Securitate, informează UNIMEDIA. 

Potrivit președinției, acesta a primit medalia „Meritul Militar”. 

După publicarea comunicatului președinției, bloggerul Dragoș Galbur, audiat de SIS în dosarul 7 aprilie, scrie că Bălan ar fi fost persoana responsabilă pentru a-l păzi pe Baghirov.
Maior SIS, decorat de Timofti! Blogger: E responsabil de evadarea lui Baghirov!
Eduard Baghirov

„Pe parcursul celor 4 luni, în care Baghirov a stat închis, de dânsul s-a ocupat maiorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Balan. Anume Balan l-a obligat pe Baghirov să dea informații false în discursul acestuia din filmul „Operațiunea 7 aprilie”. Anume Balan s-a ocupat de anchetarea și interogarea mai multor tineri, participanți la evenimentele din aprilie 2009, încercând să creeze o conexiune între aceștia, Baghirov și Mark Tkaciuk. Anume Balan se face vinovat de evadarea lui Baghirov din arest și fugirea acestuia din țară”, scrie Galbur pe blogul său.

Sursa mai scrie că preşedintele Comisiei de anchetă a Parlamentului privind elucidarea circumstanţelor evadării bloggerului rus Eduard Baghirov, Alexandru Cimbriciuc, a precizat anterior că vinovat de încălcarea regulilor de escortă este ofiţerul SIS, Alexandru Balan şi membrii detaşamentului cu destinaţie specială ai SIS.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub