Maia Sandu și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei

Membra Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a precizat că și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei. De asemenea, deputatul liberal-democrat a subliniat faptul că își dorește să fie implementate, cât mai curând, prevederile din cadrul Codului Educației.

Declaraţia a fost făcută de către Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, informează UNIMEDIA.

 Maia Sandu și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei
Maia Sandu (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Educația este o prioritate, dacă vrem să avem o societate educată. Noi știm că pentru că o societate educată înseamnă o societate prosperă în viitor. Pentru mine contează care vor fi prioritățile pe care le stabilește următoarea guvernare și, evident, contează și echipa”, a spus Maia Sandu.

Sandu a recunoscut că există o serie de lucruri pe care regretă că nu a reuşit să le interprindă în perioada mandatului său de ministru.

Pub

De asemenea, aceasta a specificat că își dorește ca fiecare localitate să aibă grădiniță. „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să calculeze. Grădiniţa trebuie să urmărească scopul de socializare între copii, de a-i obişnui cu un anumit regim. Vom insista ca în fiecare localitate să fie câte o grădiniţă”, a adăugat membra Cabinetului de Miniștri.

Totodată, Maia Sandu a declarat că se va pune accentul pe pregătirea cadrelor didactice în următoarea perioadă.

„Anual avem câte trei mii de absolvenţi ai facultăţilor pedagogice, însă în instituțiile de învățământ se angajează cel mult 500 dintre aceștia. Majoritatea studiază la universităţi doar pentru a obţine diplomă de studii superioare. Cred că vom reduce numărul de locuri la aceste universităţi, iar banii economisiţi vor fi investiţi în calitatea studiilor”, a mai adăugat Sandu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub