Maia Sandu își păstrează funcția de ministru al Educației

Și moțiunea simplă de demitere a ministrului Educației, Maia Sandu, a fost respinsă de plenul Parlamentului. Votul de neîncredere activității șefei de la Educație a fost acordat doar de către deputații din fracțiunea comuniștilor, autorii inițiativei, dar și de deputații din grupul Dodon, relatează UNIMEDIA.

Deputații din majoritatea parlamentară au respins în unanimitatea moțiunea simplă și au condamnat tentativa comuniștilor de a demite ministrul Educației, care a avut curajul să inițieze reforme dureroase pentru schimbarea situației din învățământ.
Maia Sandu își păstrează funcția de ministru al Educației
Maia Sandu, ministrul Educației (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Amintim că în moțiunea înaintată asupra activității Maiei Sandu, fracțiunea PCRM a invocat faptul că ministul Educației a făcut parte din fostul Cabinet de Miniștri, care a fost demis la 5 martie 2013 prin moțiune de cenzură pe motiv de corupție.

Totodată, deputații PCRM s-au arată deranjați de faptul că Maia Sandu, în calitatea sa de ministru, nu ar fi „întreprins careva acțiuni în legătură cu scandalul de corupție la procurarea autobuzelor școlare la preț dublu”.

De asemenea, în moțiunea simplă de demiterea ministrului Maia Sandu se făcea referire la reforma nepopulară de optimizare a școlilor, dar și rezultatele slabe obținute la BAC.

Amintim că astăzi, mai devreme, a fost respinsă și moțiunea simplă înaintată asupra politicilor în domeniul de apărare și militar, activității Ministerului Apărării și a activității ministrului Vitalie Marinuța.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub