Maia Sandu după întâlnirea cu cetățenii din diasporă: „Mulți dintre ei vor să se întoarcă acasă, dar ...”

La sfârșitul săptămânii trecute liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, s-a întâlnit cu diaspora din Italia. Dânsa a discutat cu moldoveni stabiliți în orașele Parma și Bologna.

Maia Sandu după întâlnirea cu cetățenii din diasporă: „Mulți dintre ei vor să se întoarcă acasă, dar ...”
(Foto: facebook/Maia Sandu)

„În acest sfârșit de săptămână am vizitat alte două orașe din Italia, Parma și Bologna, unde m-am întâlnit cu cetățenii noștri care muncesc acolo pentru a-și întreține familiile. Am vorbit despre experiențele dramatice prin care au trecut mulți dintre ei pentru a-și găsi un loc de muncă în Italia, despre cât de complicat este să stea departe de cei dragi.

Mulți dintre ei vor să se întoarcă acasă, dar vor face asta doar când vor ști că țara este guvernată de o echipă de oameni onești, care să le asigure respectarea drepturilor, care să creeze oportunități de muncă și condiții bune de viață. Ei vor sa aibă un cuvânt de spus, alături de noi toți, la alegerea conducerii țării și le cer autorităților să asigure condițiile necesare pentru ca să poată vota la următoarele alegeri parlamentare. Cetățenii noștri din diasporă nu trebuie sa fie neglijați în continuare de autoritățile de la Chișinău. Guvernarea este obligată să țină cont de interesele și nevoile acestor oameni”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub