Maia Sandu, despre hotărârea Curții de Apel de a menține decizia primei instanțe: „Este una foarte dură. Nu este o noutate cine controlează justiția”

Lidera PAS, Maia Sandu susține că decizia Curții de Apel, de a menține decizia primei instanțe de invalidarea alegerilor, este una dură și nu poate fi explicată. Dânsa a mai adăugat că „Dacă Curtea Supremă va menține această decizie, înseamnă că Plahotniuc declară război”.

Maia Sandu, despre hotărârea Curții de Apel de a menține decizia primei instanțe: „Este una foarte dură. Nu este o noutate cine controlează justiția”
(Foto: UNIMEDIA)

"Este o decizie foarte dură și nu poate fi explicată. In pofida reacțiilor dure, cetățenii au ieșit și și-au arătat nemulțumirea. Cei din partea lui Plahotniuc nu-și dau seama cât de gravă este această decizie. Nu este o noutate cine controlează justiția în Moldova. Această acțiune este irațională”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV.

UNIMEDIA amintește după o oră și jumătate de deliberări, magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. Decizia a fost luată de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

Pub

Andrei Năstase susține că va ataca decizia Curții de Apel de a menține invalidarea alegerilor locale la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

De menționat că în cadrul ședinței Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău a confirmat legalitatea alegerilor locale noi.
 
Amintim că la data de 19 iunie curent Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub