Maia Sandu, despre aflarea lui Șevciuk și Ștanski într-un apartament din capitală: „Ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic”

Aflarea lui Șevciuk și soției sale într-un apartament de lux din capitală ar fi posibilă datorită „ospitalității autorităților de la Chișinău” drept răsplată pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale. La aceste concluzii a ajuns lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu.

Maia Sandu, despre aflarea lui Șevciuk și Ștanski într-un apartament din capitală: „Ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic”
(Foto: UNIMEDIA)

„Evgheni Șevciuk și soția lui și-au făcut de cap în partea stângă a Nistrului timp de cinci ani. În toată această perioadă, directorii celor opt școli cu instruire în limba română, împreună cu profesorii, elevii și părinții acestora, au continuat să fie supuși umilințelor de tot felul”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Sandu spune că Șevciuk și soția sa sunt vinovați de foarte multe lucruri care au avut loc în Transnistria. „Izgonirea școlilor din sediile proprii și impunerea plăților de arendă uriașe pentru sedii adaptate. Lipsa condițiilor elementare pentru alimentație și sport. Arestarea fondurilor salariale pe motiv că reprezintă valută străină (!). Împiedicarea liberei circulații pentru a ajunge la școală. Blocarea transportării alimentelor, materialelor didactice și mobilierului școlar. Folosirea intimidării și manipulării pentru ca părinții să nu-și mai dea copiii în aceste școli. Amenințări permanente, și ziua și noaptea, că dacă vor asculta imnul Republicii Moldova la careu școlile vor fi închise. Și astea nu sunt toate lucrurile de care sunt direct vinovați cei doi, care au dat ordine și au aprobat acțiuni ilegale, crime împotriva cetățenilor și statului Republica Moldova. Am vorbit aici doar de școli”, punctează Sandu.

Pub

Lidera PAS mai spune că există posibilitatea ca Șevciuk să fie în arest la domiciliu. „Astăzi aflăm că Șevciuc și Ștanski stau într-un apartament de lux, în inima Chișinăului, păziți de structuri de forță. Poate e arest la domiciliu și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba? Mai degrabă cred că ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese”, a conchis Maia Sandu. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub