Mai mulți vameşi de la Poşta Moldovei şi agenţi economici riscă până la șase ani de închisoare pentru corupţie

Şeful Postului Vamal Centru al Oficiului Poştal MD2000 din municipiul Chişinău, împreună cu patru inspectori vamali, un operator poştal, doi agenți economici vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă și corupție, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Mai mulți vameşi de la Poşta Moldovei şi agenţi economici riscă până la șase ani de închisoare pentru corupţie
(Foto simbol: posta-romana.ro)

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi trimis dosarul de învinuire a celor nouă în judecată pentru examinare în fond. Aceştia au fost reţinuţi la începutul verii, după ce le-au fost documentate acţiunile ilicite. 

Potrivit procurorilor, inculpaţii au creat o schemă de estorcare sistematică a mijloacelor băneşti, estorcând şi primind, în intervalul iunie 2016 – iunie 2017, bani de la persoanele destinatare ale coletelor poştale internaţionale, care se prezintă pentru a ridica coletele.

În schimbul sumelor de bani estorcate şi primite, funcţionarii din cadrul Serviciului Vamal, eliberau coletele poştale internaţionale, fără efectuarea controlului vamal propriu-zis şi fără calcularea şi încasarea drepturilor de import pentru acestea.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă amenzi şi închisoare de până la șase ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 168 mii lei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub