Lupu: Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova

Partidele din Coaliţia pentru o Guvernare Pro-Europeană nu au mesaje dispersate în raport cu prioritatea numărul unu care este integrarea europeană. Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de către liderului PDM, Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1, transmite UNIMEDIA.

Lupu: Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova
Marian Lupu, liderul PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Este altă problemă că fiecare partid poate să pună anumit accent pe anumite aspecte. Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova. Noi trebuie să punem accent pe acțiuni concrete și nu doar pe declarații politice frumoase în favoarea integrării europene. Pentru mine contează ca Republica Moldova să se pregătească și să intrăm în UE ca un partener demn și economic, și politic, și democratic, dar nu să stăm cu mâna întinsă și să cerșim”, a spus Lupu.

Liderul PDM a afirmat că ideea creării unui bloc electoral Pro-Europa a fost discutată intens pe parcursul unui an. „Discuțiile referitor la un bloc electoral se poartă cel puțin de un an de zile. Îmi pare rău să zic că aceste discuții au fost de pro-formă decât de conținut. Inițial, PDM a spus că aceptă aceste lucru, după care ne trezeam cu altfel de declarații în presă. Se revine la acest moment doar cu chestii de speculații. Era ideea creării unui bloc cu partide care au, conform sondajelor, șanse, cu actori politici serioși”, a spus liderul democrat.

Întrebat pe cât este de corect ca miniștrii PDM să participe în cadrul turneului de informare „Expresul Vocea Moldovei”, cu privire la alegerea deschisă a candidaților democrați, Marian Lupu a spus că „miniștrii nu sunt funcționari publici, sunt persone de demnitate publică, nu au contract de muncă. Trebuie de întrebat cetățenii dacă vor să își vadă miniștri în cabinete cu cafeaua în mână sau în glod la țară, discutând problemele cu care se confruntă cetățenii”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub