Citește toate știrile la acest subiect

„Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe!” Schuebel și Moser vor rezultate concrete!

Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe. Suntem conștienți că acest lucru nu va fi deloc ușor. Sperăm că o să combatem acest flagel în pofida „vocilor” care afirmă că există riscul anumitor abuzuri din partea autorităților statului sau a persoanelor rău intenționate.

Declarația a fost făcută de către ministrul Justiției, Oleg Efrim, în cadrul dezbaterilor publice privind iniţiativele legislative anticorupţie ale Ministerului Justiţiei, care s-au desfășurat astăzi, 6 decembrie, transmite UNIMEDIA.
„Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe!” Schuebel și Moser vor rezultate concrete!
Oleg Efrim (Foto: UNIMEDIA)

„Încercăm să rămânem gentilomi în relația cu cei care nu ezită nici o clipă să se îmbogățească din contul altuia, să fure fără nici o jenă atât din buzunarul statului, buzunarul cetățenilor, cât și a agenților economici.  Sper să combatem acest fenomen. Suntem conștienți că acest lucru nu va fi deloc ușor”, a declarat Efrim.

În același timp acesta a precizat că în utlimul timp aude tot felul de declarații, una mai ciudată ca alta. „Ba se spune că avem intenția să declanșăm o vânătoare de vrăjitori, ba că facem acest lucru de dragul unor dividente politice. Aceste afirmații nu sunt decât o tentativă stângace de a masca frica și teama de reforme atât în sistemul judecătoresc, cât și în administrația publică în general. În pofida eforturilor de a reduce reformele respective la o simplă mimare a acestora, Guvernul Republicii Moldova rămâne ferm în intențiile sale de combatere și prevenire a corupției”, a subliniat Efrim.

De aceași părere este și ambasadorul SUA în Moldova, William Henry Moser, care a atenționat asupra acestui fenomen. „Mi-a plăcut ce a spus ministrul Efrim privind mănușile albe, evident că nu este loc pentru mănuși albe în acest flagel. Toți oficialii publici trebuie să fie trași la răspundere pentru acte de corupție. Guvernul trebuie să implementeze principiul de toleranță 0 față de corupție. Noutatea bună este că Moldova se mișcă în direcția corectă”, a conchis Moser.

Prezent la eveniment, şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, a menționat că Uniunea Europeană (UE) este disponibilă să sprijine financiar activităţile autorităţilor moldoveneşti privind combaterea corupţiei, dar vrea rezultate concrete și nu doar încercări.

„Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar. Noi într-adevăr oferim banii contribuabililor europeni. De aceea, vreau să vă spun că nu ne așteptăm doar la încercări, noi ne așteptăm să vedem rezultate reale concrete. Dar pentru a obține aceste rezultate, noi dorim să încurajăm autoritățile Republicii Moldova să utilizeze experiența țărilor membre UE. Să utilizeze diferite instrumente pentru prevenirea și combaterea corupției, iar Uniunea Europeană va sprijini totalmente măsurile și instrumentele care vor fi implementate pentru eliminarea corupției”, a spus Schuebel.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub