Lucrările de reconstrucţie la cea de-a doua pistă a Aeroportului Chişinău în continuă desfăşurare

Procesul de reconstrucţie a noii piste la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost reluat în forţă şi este în continuă desfăşurare.

 
Lucrările de reconstrucţie la cea de-a doua pistă a Aeroportului Chişinău în continuă desfăşurare
(Foto: Avia Invest)

La momentul actual, au loc lucrările de măcinare a primului strat de asfalt pe porţiunea nefinisată de 680 m la pista II şi pe alte trei căi de rulare - Charlie 1, Charlie 2 şi Echo. În continuare, timp de 2 săptămâni cu echipament special, toate straturile de asfalt vor fi în totalitate demolate pe o suprafaţă totală de 35 000 m2, la o adâncime de 2 metri. Însă, în dependenţă de starea straturilor până la această adâncime şi în caz de necesitate se va interveni cu lucrări suplimentare corespunzătoare acestei etape. Paralel au loc şi lucrările de demontare a sistemului luminos vechi de pe toată suprafaţa în lucru.

În acelaşi timp, se suplineşte intensiv stocul materialelor de construcţie – pietriş din granit de 3 tipuri şi 2 tipuri de nisip prelucrat special necesare pentru faza de stabilizare a straturilor.

 

Totodată, reprezentanţii companiei austriece cu renume mondial “Strabag Grup” a întreprins o vizită de lucru la Aeroportul Chişinău în cadrul căreia a fost coordonat cu conducerea Avia Invest planul de lucru prevăzut pentru anul 2018.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub