(video/update) Ședință comună Parlament - Guvern. RM va îndeplini toate condițiile impuse de UE pentru a primi cele 100 mil. de euro

(update 09:14) Prim-ministru Pavel Filip este ferm convins că Republica Moldova va primi asistența macro-financiară din partea UE. Potrivit lui Filip, pentru prima tranșă, de 30 de milioane de euro, guvernarea trebuie să îndeplinească 10 condiții.

(video/update) Ședință comună Parlament - Guvern. RM va îndeplini toate condițiile impuse de UE pentru a primi cele 100 mil. de euro
(Foto: facebook.com/Andrian Candu)

Prim-ministru a declarat în cadrul ședinței comune că Guvernul a îndeplinit două din aceste condiții, alte patru condiționalități sunt în proces de îndeplinire. Astfel, mai rămân alte patru.

Din aceste 30 de milioane de euro, 10 vin în calitate de grant, alte 20 – sunt sub formă de credit.

Pub

În total, pentru ca Republica Moldova să primească toată suma de 100 de milioane de euro, Guvernul trebuie să îndeplinească 28 de condiționalități.

(09:00) Peședintele Parlamentului Andrian Candu și Prim-ministrul Pavel Filip vor prezida ședința comună Parlament - Guvern.

La discuții vor participa președinții comisiilor parlamentare și membrii cabinetului de miniștri.

În cadrul ședinței va fi examinată implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare în a doua jumătate a anului 2017, precum și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2017. De asemenea, deputații și miniștrii vor discuta realizarea angajamentelor faţă de Fondul Monetar Internaţional şi vor trasa prioritățile pentru perioada următoare în agenda comună Guvern – Parlament. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub