(live/video/update) Saakașvili și susținătorii săi se îndreaptă spre Parlament: Forțele de ordine au format un scut de apărare în jurul clădirii

(update 14:42) Politicianul și susținătorii săi se îndreaptă spre Parlamentul Ucrainei (Верховная Рада). Autoritățile au trimis forțe de apărare către clădirea parlamentului.

(update 14:17) Saakașvili cheamă ucraineneii să iasă pe piața Maidan. "Chem toți locuitorii Kievului să iasă în strazi, să se adune pe Maidan și să înceapă un proces pașnic de eliberare a Ucrainei de Poroșenko și banda lui, de Medvedchuk, Ahmetov și alți oligarhi. Nu vă temeți de nimeni, ei trebuie să se teamă de noi. Nu noi trebuie să fugim, ei trebuie să fugă", a declarat politicianul.

(update 14:05) Activiștii l-au eliberat pe Saakașvili din microbuzul în care era reținut, după ce au spart ușile mașinii. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta simpatizanții politicianului, transmite unian.net.

Pub

Simpatizanții lui Mihail Saakașvili blocaseră trecerea mașinii în care era ținut politicanul și au construit baricade din pneuri de la automobile, crengi și coșuri de gunoi. 

Între simpatizanții lui Saakașvili și polițiști au avut loc încăierări, după ce una din mașinile în care se află Saakașvili a fost înconjurată de circa 100 de ofițeri din Garda Națională, transmite unian.net.

Azi dimineața, în apartamentul lui Saakașvili au avut loc percheziții, pe marginea surselor de finanțare a protestelor organizate de partidul lui, "Mișcarea noilor forțe".

Mai târziu, politicianul a fost reținut și escortat într-o mașină de poliție, care însă a fost înconjurată de susținătorii săi, dar și de polițiști.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub