(video/update) Ultima oră! Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei

(update 15:30) Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Decizia a fost luată în aceste clipe de magistrații de la Judecătoria Buiucani.

(update 09:00) Deși fracțiunea PL anunța că la ora 09:00 în fața judecătoriei Buiucani va organiza un protest în susținerea primarului general Dorin Chirtoacă, manifestația nu a avut loc.

(08:45) Ședința de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă continuă astăzi la judecătoria Buiucani începând cu ora 09:15. Procurorii cer suspendarea primarului de Chișinău din funcție pe durata anchetei. 

Începând cu ora 09:00, în fața Judecătoriei Buiucani, colegii de partid a lui Chirtoacă vor protesta față de presiunile în dosar.

„Mâine, 28 iulie, ora 9:00, judecătoria Buiucani va examina, în regim de urgență, #suspendarea din funcție a primarului general de mun. Chișinău Dorin #Chirtoacă. Se fac presiuni enorme asupra judecătorilor, ca aceștia să ia cât mai urgent această decizie. Prin aceste acțiuni murdare, mâine, #guvernarea vrea să ia în mâini capitala. 
❗️Chișinăul este în #pericol !!! 
❗️Să fim #uniți !!! 
❗️Venim să ne #apărăm Capitala!”, scrie deputata Alina Zotea pe pagina sa de Facebook.

Pub

UNIMEDIA amintește că la 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

De asemenea, și ex-ministrul Transporturilor, directorul general-interimar al Administraţiei drumurilor şi şefii a două companii de construcţii, au fost reținuți fiind bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu persoanele menţionate mai sus, ar fi exercitat presiuni unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub