(live text) Igor Dodon prezintă raportul de activitate a celor 100 de zile de la investirea în funcție

(update 20:10) Președintele țării propune organizarea unui referendum la data de 24 septembrie 2017, care va conține patru subiecte.

Dodon a semnat acum câteva clipe un decret în acest sens, care nu poate fi anulat.

(update 20:00) Igor Dodon a cerut astăzi premierului Pavel Filip să inițieze procedura de suspendare din funcție a ministerei Educației, Corina Fusu.

(update 19:50) Dodon susține că a demarat „acțiuni de reunificare a țării”, prin vizita efectuată la începutul anului la Tiraspol.

(update 19:45) Cât ține de cel de-al doilea obiectiv al lui Dodon, promis în campania electorală - organizarea alegerilor parlamentare anticipate, președintele spune că după finalizarea campaniei prezidențiale, va emite o asemenea inițiativă legislativă. „Chiar dacă parlamentul nu va susține, mă voi adresa poporului. Voi declanța un referendum”, spune Dodon.

(live text) Igor Dodon prezintă raportul de activitate a celor 100 de zile de la investirea în funcție
(Foto: UNIMEDIA)

(update 19:40) Dodon spune că în pofida declarațiilor Guvernului, la data de 3 aprilie, la Chișinău va avea loc un forum unde se va discuta despre un acord cu Uniunea Euroasiactică. „Vom semna un acord de colaborare cadru cu Uniunea Euroasiactică, indiferent de poziția Guvernului. Noi trebuie să avem relații bune cu toți partenerii”, a menționat Igor Dodon.

(update 19:37) „Mi-am pus ca scop șase obiective, au fost inițiați pași concreți și obținite rezultate concrete”, a menționat Dodon.

Pub

„Am spus că voi restabili parteneriatul strategic cu Rusia, că prima vizită va fi la Moscova și că voi iniția negocieri în scopul elaborării Acordului de parteneriat strategic și relații de prietenie cu Federația Rusă, colaborarea economică și reglementarea conflictului transnistrean. Astfel 17 mii de cetățeni care aveau interdicție de a intra în Federația Rusă au fost amnistiați, li s-a anulat această interdicție”, spune președintele.

(ora 19:30) Președintele țării, Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a celor 100 de zile de la investirea în funcție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub