(video) Chirtoacă: Grozavu și Gamrețchi, învinuiți în același dosar, mi-s aduși martori

Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a depus astăzi o cerere de recuzare a judecătorului și a dosarului în care este cercetat. Potrivit acestuia, există multe contradicții în dosar.

Foto: UNIMEDIA

„Procurorul susține că eu nu am nicio atribuție la dosarul din 2015 referitor la falsificarea licitației. Atunci despre ce beneficii vorbim? Care este sensul procesului? Am solicitat încetarea urmăririi penale, să se vadă cine și ce rol a avut, dar nu învinuiții din acel dosar, Gamrețchi și Grozavu, să-mi fie aduși aici în calitate de martori.

„Am cerut recuzarea dosarului. Găsim în continuare contradicții. Dnul Grozavu spune întâi că a făcut referire la consilieri, apoi la subsemnatul. La dnul Gamrețchi sunt trei versiuni”, a declarat Chirtoacă.

Pe de altă parte, procurorul pe caz spune că partea apărării încearcă să tergiverseze procesul.

„Este o intenție abuzivă din partea apărăriri, pentru a nu trece la fondul cauzei. Astăzi au fost prezentate procesele verbale a lui Garmețchi și Grozavu, care n-au făcut declarații. Urmărirea penală a fost legal efectuată, urmează ca în instanța de judecată să fie audiați toți martorii, inclusiv Gamrețchi și Grozavu”, a menționat procurorul.

Amintim că la 25 mai 2017, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.