LIVE: Instanța de judecată decide soarta partidului lui Usatîi

(Update 14:10) Pronunțarea deciziei Curții de Apel este programată pentru ora 16:30.

(Update 12:40) Presa a fost rugată să părăsească sala de ședințe deoarece unule instituții mass-media nu s-au conformat deciziei instanței și au continuat să transmită în direct. Presa va avea acces în sală și va fi prezentă la pronunțarea deciziei completului de judecată.

Astăzi, 27 noiembrie, Curtea de Apel examinează cererea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea partidului „Patria” din cursa electorală.

Ședința de judecată este programată pentru ora 9:30. Completul de judecată este format din Sergiu Arnăut, Victor Pruteanu și Anatolie Minciună.

LIVE: Instanța de judecată decide soarta partidului lui Usatîi
Completul de judecată (Foto: captură video privesc.eu)

Amintim că ieri, CEC a propus Curții de Apel să anuleze hotărârea de înregistrare concurentului electoral Partidul „Patria”. Decizia CEC a fost luată în baza sesizării Inspectoratului General de Poliție, potrivit căreia Partidul „Patria” ar fi folosit, contrar legii, în campania sa electorală resurse financiare oferite din străinătate. Sursele financiare nu ar fi fost declarate în raportul financiar de la CEC.

În adresare, CEC propune să se ia o hotărâre ca mijloacele bănești încasate de formațiunea în cauză, pe durata campaniei electorale, să fie confiscate în folosul statului. Comisia a permis organelor de drept investigarea juridică a candidaților de pe lista concurentului electoral Partidul Politic „Patria”.

Pub

Sursa video: privesc.eu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub