(video) Decizia politică a PD: Republica Moldova va renunța la serviciul militar obligatoriu

Partidul Democrat anunță despre eliminarea serviciului militar obligatoriu în Republica Moldova. Decizia a fost făcută publică astăzi, de către liderul PD, Vlad Plahotniuc.

(video) Decizia politică a PD: Republica Moldova va renunța la serviciul militar obligatoriu
(Foto: UNIMEDIA)

Astfel, serviciul militar obligatoriu urmează a fi înlăturat treptat. 

„Încă de anul trecut Patridul Democrat a cerut Guvernului un studiu amplu la acest subiec și un plan de acțiuni pentru eliminarea serviciului militar obligatoriu și transportarea armatei noastre în una profesionistă”, spune Vlad Plahotniuc.

Dânsul s-a referit la o serie de semnale privind serviciul militar obligatoriu, în special condițiile pe care armata le poate oferi tinerilor recruți, servicii insuficiente pentru pregătirea acestora, și un trai decent pe toată perioada desfășurării serviciului militar, dar și semnale care au vizat modul în care unii tineri plătesc sume de bani pentru a scăpa de serviciul militar.

„Se impune imediat o reformare a acestui domeniu și orice amânare a reformei va afecta negetiv activitatea Armatei Naționale. Am luat decizia politică de a se renunța în Republica Moldova, la sefviciul militar obligatoriu.

Acest lucru se va realiza etapizat. Aproximativ în doi ani numărul tinerilor care vor fi recrutați în armată va scădea, până se va ajunge la eliminarea completă a serviciului militar obligatoriu”, a mai spus șeful PD.

Pub

Potrivit acestuia, Ministerul Apărării va începe acest proces în curând, printre primele reduceri din rolări vor avea lor în toamna anului curent. În locul recruților urmează să fie angajați militari profesioniști, angajați în bază de contract și echipați cu utilaje moderne.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub