(video) Voronin, despre suspendarea temporară a lui Dodon din funcție: „El a uitat unde a nimerit. Toate decretele lui sunt neconstituționale”

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, afirmă că președintele țării, Igor Dodon, a fost suspendat temporar din funcție potrivit Constituție.

Mai mult, Voronin afirmă că Dodon nu s-a revoltat atunci când „a fost ales neconstituțional”, însă acum, „când trebuie să-și exercite misiunile conform cerințelor Constituției”, se revoltă.

(video) Voronin, despre suspendarea temporară a lui Dodon din funcție: „El a uitat unde a nimerit. Toate decretele lui sunt neconstituționale”
(Foto: UNIMEDIA)

„Când s-a modificat modalitatea de alegere a președintelui de la Parlament, direct de toată țara, atunci acest președinte neconstituțional a fost deacord. El a uitat unde a nimerit. Atunci le-a plăcut, totul a fost frumos, acum când trebuie să-și exercite misiunilor conform cerințelor Constituției, apar întrebări. El nu e constituțional, toate decretele lui nu sunt constituționale. Așa cum l-ați făcut pe Timofti, acum e al doilea președinte neconstituțional.

Actuala guvernare își bate joc de Constituție. O calcă în picioare cum vrea și de câte ori vrea. Ați făcut din Constituție o servitoare”, a declarat Vladimir Voronin.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Manifestațiile cu ocazia sărbătorii celor 100 de ani de la Revoluția din octombrie”.

Pub

UNIMEDIA amintește că vineri, Curtea Constituțională a decis suspendarea temporara din funcția a președintelui Igor Dodon. Astfel președintele țării a rămas fără atribuția de a numi ministrul Apărării. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub