(live) Sute de englezi protestează în Marea Britanie, pe fondul vizitei lui Donald Trump

Sute de britanici protestează la nivel naţional, pe fondul vizitei preşedintelui american Donald Trump şi a soţiei acestuia, Melania Trump, în Marea Britanie, unde liderul de la Casa Albă se va întâlni vneri cu regina Elizabeth a II-a, relatează The New York Times şi mirror.co.uk.

Foto: captură video

Protestarii au perceput vizita lui Trump ca o oportunitate de a îşi exprima dezacordul faţă de politicile abordate de acesta. Manifestanţii au ridicat un balon uriaş care îl prezintă pe Donald Trump ca fiind un bebeluş portocaliu.

Aproximativ 1.000 de ofiţeri de poliţie au fost prezenţi la Palatul Blenheim, unde s-a născut omul de stat britanic Winston Churchill şi unde soţii Trump au participat la o cină oficială găzduită de premierul Theresa May.

Astăzi, Trump şi May vor vizita un obiectiv militar şi apoi vor călători la reşedinţa de vară a premierului, în zona Chequers, un conac aflat la 60 de kilometri nord-vest de Londra, unde cei doi lideri vor purta discuţii bilaterale, urmate de o conferinţă de presă. După vizita în Marea Britanie, preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni pe data de 16 iulie cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Helsinki.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.